Steeds meer senioren ontdekken de voordelen van een elektrische driewieler. Elektrische driewielers zijn ideaal voor mensen die niet meer op een gewone fiets kunnen of durven te fietsen. De oorzaken hiervan kunnen divers zijn: moeite met het bewaren van evenwicht of knieën of heupen die niet meer meewerken waardoor snel veilig op- en afstappen niet meer mogelijk is. Wie een scootmobiel niet zit zitten en mobiel wil blijven, is een elektrische driewieler een uitkomst. Fietsen op een elektrische driewieler draagt bij aan een betere gezondheid, want op een elektrische driewieler moet blijf je in beweging.

Wat is een elektrische driewieler?

Een elektrische driewieler is een elektrische fiets met twee achterwielen. Het standaard achterwiel wordt vervangen door twee kleinere achterwielen. Door de drie wielen staat de fiets zeer stabiel en valt hij niet om. Evenwicht bewaren is hierdoor geen probleem meer! Daarnaast is vaart maken om overeind te blijven voordat je op het zadel gaat zitten niet meer nodig. Je kan op je gemak eerst goed op het zadel gaan zitten, en dan pas beginnen met fietsen. Duurt het wat langer om op te stappen? Met een elektrische driewieler is dit geen probleem meer!

Voordelen van een elektrische driewieler

Een elektrische driewieler heeft vele voordelen ten opzichte van een gewone driewieler. Door de elektrische ondersteuning voelt fietsen aan als ‘een zetje in de rug’. Elektrische driewielers zijn uitgerust met een krachtige voorwielmotor of middenmotor. Bij een voorwielmotor is de motor in de naaf van het voorwiel geplaatst. Deze fietsen kenmerken zich door een minder complexe techniek, waardoor ze in aanschaf voordeliger zijn. Elektrische fietsen met voorwielmotoren zijn minder geschikt voor het gebruik in heuvelachtige gebieden. Middenmotoren kenmerken zich door een natuurlijke rijbeleving, dit voelt aan als fietsen met wind in de rug. Bij een middenmotor is de motor tussen de trapas gemonteerd.

Elektrische driewieler kopen?

Een elektrische driewieler is vaak een investering. Laat je daarom goed voorlichten. Een bezoek aan de e-bike specialist helpt bij het maken van de juiste keuze zodat je lang en optimaal plezier van je elektrische driewieler hebt!