Als man vind ik het heerlijk om de handen uit de mouwen te steken en een project te starten. Wanneer er iets in huis moet gebeuren, pak ik mijn gereedschap en ga ik aan de slag. Daarnaast ben ik ook zelf altijd dingen aan het maken en bouwen. Ik vind het echt heerlijk om doe-het-zelver te zijn, tot een bepaalde hoogte. Er zijn zaken waar ik mijn vingers echt niet aan brand. De beste optie is dan vaak het uitbesteden van de klus. Zo kan een vakman veel beter raamkozijn vervangen dan ik. De ramen laten plaatsen is dus de verstandige optie. Met mijn blog vandaag wil ik iedereen overtuigen dat je het beste een doe-het-zelver kunt zijn tot een bepaalde hoogte.

Klussen die ik zelf makkelijk geklaard heb

Mijn credo is om alle makkelijke klussen zelf te doen. Denk bijvoorbeeld aan het in elkaar zetten van een nieuw meubel, het ophangen van kasten en zelfs het verven van de deuren in huis durf ik nog wel aan. Waar ik de grens trek, zijn de klussen die ik echt ontzettend kan verkloten. Excuseer het taalgebruik, maar bij gebrek aan een betere uitdrukking kon ik niet anders. Ik bedoel natuurlijk die klussen waarbij je enorme fouten kunt maken die je niet zo snel kunt oplossen. Het plaatsen van een raamkozijn, het stucen van de muur en het schilderen van het huis aan de buitenkant zijn daar voorbeelden van. Laminaat durf ik dan nog wel zelf te leggen, mits ik genoeg tijd heb. Als een klus snel geklaard moet zijn, dan is de moeilijkheidsgraad de beslissende factor.

Eenvoudig klussen uitbesteden

Moet er iets gedaan worden dat simpelweg echt te moeilijk is voor jou als doe-het-zelver? Vandaag de dag kun je heel eenvoudig dat soort klussen uitbesteden. Je geeft simpelweg aan wat de klus is en wanneer het gedaan moet worden. Vervolgens wacht je op een reactie en kies je een geschikte vakman. De ramen laten plaatsen door een professional is hierdoor zo geklaard. Het enige waar ik nog moeite mee heb, is de klussen in de badkamer. Tegenwoordig hebben veel loodgieters het ontzettend druk. Daarom heb ik uiteindelijke een compromis gesteld voor de badkamer. De vakmannen hebben de basis gefikst en daarna ben ik zelf nog lekker bezig geweest. Sinds die ervaring ben ik echt een doe-het-zelver tot een bepaalde hoogte. De ramen laten plaatsen door een professional is de betere optie. Een laminaat klikvloer leggen kan ik makkelijk zelf!