Het lijkt misschien meer iets voor vrouwen om uren achter de pc te zitten om de nieuwst en beste outfits bij elkaar te scoren. Toch zijn er voor mannen zoals ik ook echt enorm veel voordelen om online te shoppen. Ik doe eigenlijk bijna niet anders meer. Het is gemakkelijk en de meeste artikelen heb je zeer snel in huis en kunt de kleding passen als je daar zelf tijd en vooral zin in hebt. Zelf shop ik vaak online bij Fresh Cotton. Zij hebben een zeer groot assortiment met veel verschillende populaire merken.

Voordelen

Voor mij zijn er een aantal voordelen aan online shoppen die misschien niet voor iedereen geld. Het grote voordeel voor mij is dat ik niet naar enorm veel verschillende winkels hoef te slenteren om mijn kleding bij elkaar te krijgen. Normaal gesproken ben ik daar als ik naar de stad ga gemakkelijk een halve dag aan kwijt. Tijd die ik liever aan iets anders zou besteden. In mijn geval bijvoorbeeld sporten. Uiteraard besef ik me dat er natuurlijk ook veel mensen zijn die dit wel gezellig vinden maar het een sluit het ander natuurlijk niet uit.
Verder vind ik het prettig dat ik niet lang in de rij hoef te staan. Zeker nu de feestdagen er aan zitten te komen, gaat het in de winkels natuurlijk drukker worden.
Verder bestel ik meestal wat meer zodat ik niet op een retourzending hoef te wachten. Wat ik niet mooi vind of niet pas stuur ik gewoon terug.

Ruilen en retourneren?

Ik hoor je al denken. Ja, leuk dat online shoppen maar hoe weet ik dan of het past? Het antwoord is simpel. Dat weet je niet. Passen zal je moeten blijven doen. Gelukkig kan je heel gemakkelijk retourneren bij online shoppen. Natuurlijk moet je dan wel naar het postkantoor om je items terug te sturen maar Fresh Cotton gebruikt bijvoorbeeld een retourlabel met antwoordnummer zodat je je pakketje eigenlijk gewoon kan afgeven bij de balie van het postkantoor.

Nadelen

Hoewel je kleding zeer gemakkelijk kan terugsturen, duurt het natuurlijk wel even voordat je nieuwe kleding er is. Anders dan in de winkel waar je meteen je nieuwe item mee naar huis kunt nemen.

Klik je outfit bij elkaar.
Voor mij wegen de voordelen veel zwaarder dan de nadelen. Als je het al nadelen kan noemen. Het is veel relaxter en je hoeft er niet per se rekening mee te houden in je drukke schema. Met een paar keer klikken heb je je nieuwe outfit al bij elkaar!